Westenburg
 
Over Westenburg
pijltje Bedrijfsprofiel
pijltje Kifid
pijltje Klantbeoordelingen
pijltje Medewerkers
pijltje Noordeloos Groep
pijltje Werken bij Westenburg
 
 
Klanten Vertellen
 
 
Klantenmap


Klik hier om in te loggen
 
 

Bedrijfsprofiel

Westenburg Assurantiën B.V. is een in 1944 door de heer D.J.F. Westenburg opgericht verzekeringskantoor dat met het verstrijken van de jaren is uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke verzekeringskantoren van Nederland.

Westenburg Assurantiën is een familiebedrijf waarbij de derde generatie inmiddels in het bedrijf actief is. De continuïteit als onafhankelijk intermediair is daarmee gewaarborgd.

Onafhankelijk betekent dat er geen financiële banden zijn met banken of verzekeraars die objectieve advisering belemmeren. Wij bemiddelen voor ruim 100 verzekeringsmaatschappijen of banken. De keuze voor een partij waar wij zaken mee doen wordt gedaan op objectieve gronden en het presteren van deze partijen op basis van prijs en kwaliteit.

Westenburg Assurantiën B.V. heeft haar hoofdkantoor aan de Claudius Prinsenlaan 111 in Breda. Daarnaast hebben wij nog een kantoor in Halsteren. Wij zijn actief in heel Nederland maar de meeste relaties zijn gevestigd in Brabant.

Momenteel werken er ruim 60 werknemers binnen de Westenburg Groep. Bij Westenburg Assurantiën werken we met gespecialiseerde afdelingen te weten:
 • een hypothekencentrum;
 • een afdeling financieel advies;
 • een afdeling particulieren;
 • een afdeling bedrijven;
 • een afdeling volmacht;
 • een afdeling schade(afwikkeling) 

Onze bedrijfsfilosofie is dat in al ons handelen en denken onze klanten centraal staan en dat we streven naar een langdurige professionele relatie met onze klanten op basis van vertrouwen en de zekerheid van een goede en objectieve financiële dienstverlening.

Als gevolmachtigde van negen grote verzekeringsmaatschappijen is Westenburg in staat haar relaties extra service te bieden. Zo worden de experts bij schade zelf benoemd en nieuwe polissen intern opgemaakt, factoren die een snelle afhandeling van zaken garanderen. Voor een aantal producten hebben wij een pool gevormd (Westenburg Verzuim Pool, Westenburg Particulier pakket) om zo tot een scherpe prijsstelling te komen tegen de beste voorwaarden in de markt. De maatschappijen waar Westenburg volmacht van heeft zijn:

Aegon, ARAG Rechtsbijstand, a.s.r., Avéro Achmea, DAS Rechtsbijstand, De Amersfoortse, Delta Lloyd, Elips Life, Europeesche, Nationale Nederlanden, Reaal.

Onze schade afdeling heeft juristen die zelfstandig de juridische vraagstukken oplossen. In geval van complexe schades treden zij in overleg met de maatschappijen om uw belangen optimaal te behartigen. Er wordt altijd naar gestreefd om tot een acceptabele en correcte schade afhandeling te komen.

Wat kan Westenburg Assurantiën voor u betekenen?

Specialistische ondersteuning op het gebied van verzekeringen, waarbij een jaarlijkse check-up van uw portefeuille wordt gedaan. Tevens worden de premies en voorwaarden aan de markt getoetst;

Analyse van en advisering over pensioenvraagstukken voor de werknemer, de DGA, het management rekening houdend met bestaande bedrijfs/ beroepspensioenfonds.

Een gedegen kennis van de markt. Omdat het kantoor al zo lang bestaat is op elk vakgebied ruime expertise aanwezig;

Snelle en efficiënte werkwijze: we streven ernaar in een offertetraject zoveel mogelijk informatie digitaal te ontvangen en te verzenden (faxen en schrijven is soms onontbeerlijk, maar geniet niet onze voorkeur).

U krijgt per afdeling eigen aanspreekpunten zodat u weet met wie u spreekt en wat u van hem of haar kunt verwachten. Al onze medewerkers voldoen aan de door de wet gestelde vakbekwaamheidseisen. Het onderhouden van de kennis van onze medewerkers gebeurt door programma’s van permanente educatie. 

Beloningsbeleid Westenburg
Klik hier om het beloningsbeleid van Westenburg in te zien.

Bij welke beroepsorganisaties zijn wij aangesloten? • Adviseurs in Financiële zekerheid (Adfiz)
 • Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA)
 • Registermakelaar in Assurantiën (RMIA)
 • Nederlandse Federatie voor Employee Benefits – adviseurs (NEFEB)
 • Erkend Hypotheek Adviseur
 • Federatie Financieel Planners (FFP)
 • Register Pensioen Adviseurs (RPA)
 • Hoe komen wij tot ons advies?

1. Oriëntatie:

Hier maken we kennis met u en uw bedrijf. Wij lichten toe wie we zijn en hoe we werken.

2. Inventarisatie:

Hier inventariseren we de doelstellingen, de kennis en ervaring, de financiële positie en de risicobereidheid

3. Analyse:

Hier maken we een analyse van uw bestaande verzekeringen, eventuele dubbele dekkingen en hiaten

4. Advies:

Op basis van de vorige drie punten zijn wij in staat een advies te geven. Wij presenteren verschillende mogelijkheden om de geformuleerde doelstellingen te realiseren.

5. Nazorg:

Wij blijven met u in contact om het gehele traject correct af te werken. Wij streven ernaar u daarmee zo min mogelijk administratief te belasten. Minimaal 1 keer per jaar nemen we de gehele portefeuille met u door om te bezien of de doelstellingen bijgesteld moeten worden en of de geadviseerde producten daaraan nog voldoen.

 
Conform de Wet op het Financieel Toezicht (WFT) zijn wij verplicht met een “dienstenwijzer” te werken. Daarin staat vermeld wie we zijn, wat we doen en wat u van ons mag verwachten.


   
 
 
Schade melden
pijltje Schade algemeen
pijltje Veolia / Connexxion / Syntus
 
 
Meer Informatie
pijltje Veel gestelde vragen
pijltje Contact
 
 
 
 
Contact
Bedrijfsprofiel
Vacatures
Zoeken
Inloggen Verzuimsignaal
Producten
Polisvoorwaarden
Online Polismap
Volmachtbedrijf
Links en partners
Algemene Voorwaarden
Noordeloos Groep
LinkedIn Facebook Twitter